måndag 16 juni 2014

Quiltameva

Quiltameva ligger idag på Ö. Förstadsgatan 13 i Malmö och är en quiltbutik i det lite större formatet, 210 kvm. Jag, Eva-Marie Eriksson, startade Quiltameva för ca 14 år sedan. Jag har alltid älskat att sy, inreda och pyssla, har både gått mönsterkonstruktion & sömnad och snickeri & gammal måleriteknik. Mina ”hobbies” tog så mycket plats att det blev min livsstil, jag höll på med allt möjligt, hela tiden och lapptäcken var det roligaste att skapa och sy - det fanns inte tid för ”vanligt jobb” - så då kom Quiltameva, en lekstuga, till J

Besöker man Quiltameva så expieras man antingen av mig/Eva eller Namie Hosogai Åsenlund som jobbar där några dagar i veckan. Namie kom in i butiken när den låg på Slussgatan för ca 10 år sedan och sökte praktik/jobb, sedan dess har vi upplevt massor och det har kommit att bli ett bra samarbete oss emellan, vi kompletterar varandra, vilket har breddat Quiltamevas utbud. Vi har över 4000 olika lapptäckstyger att välja på, vidare i vårt sortiment hittar man allt möjligt i quilttillbehörsväg – t.ex. linjaler, lim, markeringsverktyg, tidningar, tråd och vaddar av olika typer, m.m.

Runt om i butiken hänger inspirerande uppsydda modeller, mestadels i vår egna design, som man kan köpa tyg och mönster till eller så gör modellerna reklam för någon kurs i pågående eller kommande kursprogram. Butiken rymmer också en större kurslokal där det 5 – 6 dagar i veckan hålls kurser och klubbträffar av duktiga kursledare. Vi ordnar också många speciella aftnar eller evenemang och kan ta emot större quiltgrupper för besök eller workshops.
Vårt kursprogram gäller för vår-, höst- och sommarsäsonger och det finns lättöverskådligt med bilder och beskrivande texter på vår hemsida: www.quilta.nu

Har man inte möjlighet att besöka Quiltameva i Malmö, så kan man dygnet runt beställa eller inspireras genom vår webshop www.quilta.nu eller så kan man träffa oss på olika textila fackmässor och utställningar som vi deltar i.
Vi ser fram emot att träffa dig på Öresundsquiltarnas utställning i sep. 2014. Vill du besöka vår butik när du varit på utställningen - så kommer vi (pga. önskningar om detta) att hålla öppet där - efter utställningen - på lördagskvällen den 27/9 kl. 16 – 20.
På utställningen (och på lördagskvällen i butiken), kommer vi ha massor av supererbjudanden!

Vi kommer ta emot betalning via kort, men såklart också kontant i både svensk, dansk och euro valuta!

Vi ser fram emot hösten och Öresundsquiltarnas utställningen.
Ha det bra tills vi ses – vart och när det än blir!
Hälsningar från Eva & Namie/QuiltamevaInga kommentarer:

Skicka en kommentar